Gyllene Kostcirkeln

Islndsk tomatsoppa p Fridheimar
Islndsk tomatsoppa p Fridheimar

r du redo fr den islndska kostcirkeln?Denna tur lter dig utforska islndsk mat frn jord till bord och ven beska ngra av de mest populrasevrdheterna p Island. Vi ter oss igenom den klassiska Gyllene Cirkeln.

Frfrgan

2190:-/person

Barn 0-11 r 25 % rabatt

I priset ingr:
guidad busstur runt Gyllene Cirkeln
smakprov som beskrivet i programmet

ret runt!
Avgngar lrdagar 09:30
Lngd 8,5-9 timmar
Minimum 4 pers
Maximum 25 pers
Barn 0-11 r 25 % rabatt

Vi brjar med att beska Nesjavellir, det varma geotermiska omrdet inom Thingvallavatns landskap. Drifrn kommer vi att ka till nationalparken Thingvellir, platsen dr Islands Althingi grundades r 930 FK. Thingvellir r ven geotermiskt mrkligt eftersom Island ligger mitt p sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir frkastningen som bildas nr de tv kontinenterna sakta glider isr mycket tydlig.

Sedan vidare till den mysiga grden Efstidalur. Dr ni vlkomnas med en introduktion till arbetet p enmodern islndsk grd. Du kommer bokstavligen att f se grden i arbete genom grdscafets fnster dr ni ser korna mumsa h. Ni kan sefram emot att fsmaka godis ocks -nylagad frgglad glass, islndsk "super food",skyr, fetaost ochmysa, en traditionell vassledryck som vikingarna gillade.Detta r bara brjan. Glm inte att lmna utrymme fr deras hemlagade soppa och brd, deras rostbiff och frsk ring frn floden tey.

Efter att ha stimulerat aptitenfortstter vitill det vackra vattenfallet Gullfoss. Dr kan vi g s nra vattenfallet att vi knner stnk frn det i vra ansikten. Drifrn kommer vi att ka till det vlknda geotermiska Geysir-omrdet med sina varma kllor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott ungefr var femte minut fr ni flera chanser att uppleva kllans utbrott dr en majesttisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerplarna och de ngande underjordiska kllorna - och knna jordens inre krafter rakt under ftterna.

Efter dessa nationella landmrken, stannar vi p Friheimar, en liten bit av Medelhavetp Island,som tack vare en rad vxthus kan producera tomater ret runt. Hr fr du en introduktion till tomatodling i vxthusetoch mjlighet att smaka p ngra av deras lckra livsmedel. Missa inte denderas aptitretande tomatsnaps.

Sist men inte minstbesker viIslenskibrinn, en av Islands bst bevaradetorvgrdar. Hrfr dusmaka p ngra av den mest traditionella islndska maten: torkad fisk och tng, platt brd och rkt lamm, pannkakor med vispad grdde och rabarbergel,frsk honung och rtte.

Proppmttaavbde islndsk natur och islndska delikatesserker vi sedantillbaka till Reykjavik.

Skriv ut

Vi tar hjlp av cookies fr att tillhandahlla vra tjnster. Genom att anvnda vra tjnster godknner du att vi anvnder cookies.

X
Menu Search

Islandia AB

Hollndargatan 21B
S-111 60 Stockholm
Sverige

Tel: 08-545 215 60
Fax: 08-545 215 61
islandia@islandia.se

ppet:
m-fr 09:00-17:00

Fr akuta renden utanfr kontorstid ring:
Tel: 0702 88 6757