Reykjavik - en gourmetupplevelse

Njut av de fantastiska miljerna och den islndska maten.

Mat r en livsndvndighet, ven p Island.Islands grundlggande koncept nr det kommer till maten r frskhet. Fisken kommer frsk frn de ofrorenade hav som omringar landet, kttet kommer frn djuren som ter i flten lngt frn civilisationen.

Frfrgan

frn 12 595:-/person maj-sep 2017

frn 10 395:-/person okt-april2017 och 2018.

I priset ingr:
flygresa Arlanda-Island t/r inkl. skatter.
ankomsttransfer via Bl Lagunen inkl intrde.
3/4* ntter del i dubbelrum p 3 stjrnigt hotell i Reykjavik.
2middagar.
Gyllene Kostcirkeln.
transfer till flygplatsen.

*Sommar 5 dagar/4 ntter och vinter 4 dagar/3 ntter.

Avgngartorsdagar & fredagar ret runt.
Vintertid okt-apr, sommartid maj-sep.

Dag 1: Ankomsttransfer via Bl Lagunen. Middag p t.ex. p restaurang Foodcellar. vernattning i Reykjavik.
Dag 2: Middag p t.ex. Sjavargrillid.
Dag 3:Gyllene Kostcirkeln. Vi brjar med att beska Nesjavellir, det varma geotermiska omrdet inom Thingvallavatns landskap. Drifrn kommer vi att ka till nationalparken Thingvellir.Sedan vidare till den mysiga grden Efstidalur. Dr devlkomnar er varmt med en introduktion till arbetet p enmodern islndsk grd. Du kommer bokstavligen att f se grden i arbete genom grdscafts fnster dr ni ser korna mumsa h. Ni kan sefram emot att fsmaka lite godis ocks -nylagade frgglad glass, islndsk "super food",skyr, fetaost ochmysa, en traditionell vassledryck som vikingarna gillade.Detta r bara brjan. Glm inte att lmna utrymme fr deras hemlagad soppa och brd, deras rostbiff och frsk ring frn floden tey. Efter att ha stimulerat aptitenfortstter vitill det vackra vattenfallet Gullfoss. Dr kan vi g s nra vattenfallet att vi knner stnk frn det i vra ansikten. Drifrn kommer vi ka till det vlknda geotermiska Geysir-omrdet med sina varma kllor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott ungefr var femte minut fr ni flera chanser att uppleva kllans utbrott dr en majesttisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerplarna och de ngande underjordiska kllorna - och knna jordens inre krafter rakt under ftterna. Efter dessa nationella landmrken, stannar vi p Friheimar, en liten bit av Medelhavetp Island,som tack vare en rad vxthus kan producera tomater ret runt. Hr fr du en introduktion till tomatodling i vxthusetoch mjlighet att smaka p ngra av deras lckra livsmedel. Missa inte denderas aptitretande tomatsnaps. Sist men inte minstbesker viIslenskibrin, en av Islands bst bevaradetorvgrdar. Hrfr dusmaka p ngra av den mest traditionella islndska maten: torkad fisk och tng, platt brd och rkt lamm, pannkakor med vispad grdde och rabarbergel och frsk honung och rtte. Proppmttaavbde islndsk natur och islndska delikatesserker vi sedantillbaka till Reykjavik.
Dag 4: Hemresa vintertid. Flygplatstransfer ca 3 timmar fre flygets avfrd.
Sommartid middag p t.ex. restaurang Fishcompany.
Dag 5: Hemresa sommar. Flygplatstransfer ca 3 timmar fre flygets avfrd.

Skriv ut

Vi tar hjlp av cookies fr att tillhandahlla vra tjnster. Genom att anvnda vra tjnster godknner du att vi anvnder cookies.

X
Menu Search

Islandia AB

Hollndargatan 21B
S-111 60 Stockholm
Sverige

Tel: 08-545 215 60
Fax: 08-545 215 61
islandia@islandia.se

ppet:
m-fr 09:00-17:00

Fr akuta renden utanfr kontorstid ring:
Tel: 0702 88 6757