Shortcuts
Gourmetresa till Färöarna
Det färöiska köket har utvecklats över århundraden på ett unikt sätt pga. öarnas isolerade läge mitt i Atlanten. Det är både väldigt enkelt och mycket komplext samtidigt. På den här resan får du uppleva färöisk lunch hemma hos lokal invånare, smaka några av världens bästa produkter från de 18 öarna. Vi bjuder dig varmt välkommen på en resa där stor vikt har lagts på lokala råvaror, traditioner och fantastisk omgivning.
Från 29 295:-/person, april-september
Från 25 795:-/person, oktober-mars
I paketet ingår:
Flyg t/r Köpenhamn–Torshamn inklusive flygskatter.
Transfer från flygplatsen till hotellet t/r
3 Nätter del i dubbelrum på Havgrim Seaside Boutique Hotel i Torshamn inklusive frukost
Utflykter med guide
Måltider: Dag 2- Lunch på Etika och middag på Restaurang Áarstova. Dag 3- lunch i en trevlig miljö och middag på Barbara Fish house.
Längd: 4 dagar/3 nätter.
Avgång: Avgång: dagligen året runt.
Anslutning från hemort i Sverige till Köpenhamn tillkommer. Hör med oss om alternativ samt priser.
Öppettider i Torshamn: Lördagar kl. 10- 14-15. SMS har öppet till kl. 18. Stängt söndagar.
Dag 1: Ankomst till Färöarna. Transfer till hotellet och incheckning. Vi rekommenderar en promenad runt stan och stanna gärna till på ett café och smaka på den lokalbryggda färöiska ölen Føroya Bjór. Føroya Bjór har vunnit flera utmärkelser och priser för sin öl.
Dag 2: Upptäck Torshamn och det moderna och rustika köket. Upplev de historiska delarna av Torshamn, Tinganes och Reyn. På höjden ligger riksdagens hus och statsministerns kontor. Här hittar du även den charmiga delen av stan som kallas Reyn med sina små hus med torvtak. Missa inte att besöka den vackra hamnen Vágsbotn, ta en kopp kaffe på Kaffihúsid och beskåda de färggranna båtarna i hamnen. Lunch är bokad på trendiga sushirestaurangen Etika, som ägs av restauratör Jens Rahbek. Här serveras delikata färöiska råvaror på klassiskt japanskt sätt. På kvällen har du bokat bord på Restaurant Áarstova, den lilla pärlan, belägen i gamla stan i ett äldre kulturskyddat hus. Restaurangen är charmig med bjälkar i taket, smala dörrar, konstiga vinklar, stor atmosfär och så klart utmärkt mat!
Dag 3: Färöarnas höjdpunkter kombinerat med färöisk lunch och färsk fisk från Färöarna. Efter frukost hämtas du från ditt boende av din privata guide/chaufför. Turen åker norrut men bestäms av vind och vädret. Se fram emot spännande dag med fantastiska vyer, fotomöjligheter och att bli underhållen av din guide. Färöisk lunch avnjuts i en trevlig omgivning. Sista kvällen finns det bokat bord på Barbara Fish House, som också ligger i gamla delen av Torshamn i ett historiskt hus. Atmosfären är trevlig med lågt i tak, servisen består av udda tallrikar och bestick. Färsk fisk och skaldjur finns på menyn, en riktig matupplevelse i Torshamn!
Dag 4: Shopping och avresa. Om du har tid rekommenderar vi besök i mataffären Miklagardur i köpcentret SMS. Här kan du köpa färöiska specialiteter som lax och salt fisk. Du kan köpa färöisk öl i tax-free vid avresa på flygplatsen.